Van chaos naar helderheid in 4 weken - deel 1 - Chemo CleanUp

Van chaos naar helderheid in 4 weken – deel 1

Uit ervaring weet ik dat er rondom de diagnose kanker veel chaos ontstaat. Het leven staat op z’n kop. Uw agenda wordt bepaald door ziekenhuisbezoeken en angst regeert.

Op zo’n moment kan het helpen om alles eens rustig op een rij te zetten. Want wat is er precies aan de hand? Van welke klachten heeft u het meeste last?
En waar bent u precies bang voor?

Om u hierbij te helpen heb ik een serie van 4 artikelen gemaakt. Dit helpt u om van chaos naar helderheid te gaan. Deze serie bestaat uit 4 video’s. In deze eerste video stel ik een vraag die u kunt beantwoorden en geef ik u 2 technieken die u toe kunt passen om uw klachten aan te pakken.

Vandaag beginnen we met deel 1. U bent welkom om mee te doen. Kijk in dat geval de video en begin direct met de opdracht.

Opdracht:

Schrijf nu voor uzelf op waar u het meest last van hebt op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Doe dat in zo kort mogelijke zinnen of steekwoorden.

Op fysiek niveau heb ik het meest last van……….

Op mentaal niveau heb ik het meest last van……….

Op emotioneel niveau heb ik het meest last van………

Oefeningen:

Doe deze week de Chemobrain-cleanse 21 keer achter elkaar. U kunt de techniek hieronder downloaden. Daarmee bedoel ik dat de links- en rechtswissel 1 keer is. Als u de chemobrain-cleanse voor het eerst doet, bouw het dan rustig op in uw eigen tempo en zorg ervoor dat u het aan het eind van de week de techniek 21 keer achter elkaar kunt doen.

 

Doe daarna de Cleansing Breath. Doe 5 cyclussen van 10 ademhalingen. Ook hierbij geldt: als deze techniek nieuw voor  u is, bouw het dan rustig op.

Deze technieken zijn ademhalingstechnieken en zijn heel effectief.

Denk bijvoorbeeld aan bij de chemobrain-cleanse:

  • Hoofd helder krijgen als je last hebt van chemobrein
  • Bloed ontzuren
  • Holtes in je hoofd schoonmaken
  • Direct koelend effect

Effecten van de cleansing breath zijn onder andere:

  • Zorgt voor diepe ontspanning
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Ontspant de organen
  • Versnelt afvoer van chemo
  • Zorgt voor mentale helderheid

Voor het beste resultaat kunt u direct met de technieken beginnen en die deze week elke dag herhalen.

TIP: Betrek uw partner erbij en kijk de video samen. Vraag uw partner om ook de opdracht te doen voor zichzelf en bespreek samen jullie antwoorden. Plan de oefeningen samen. Uw partner kan u dan ondersteunen. Weet hij niet hoe? Lees dan dit artikel over de Cleansing Breath.

Volgende week kunt u verder gaan met Deel 2.

Tot zover. Edgar Vossen en team ChemoCleanUp

PS: neem deze opdracht en de oefeningen serieus. Doe de opdracht meteen en plan de oefeningen voor de hele week alvast in uw agenda. Stel daarna het alarm van uw telefoon in op het moment dat u de oefeningen hebt ingepland. Zo kunt u het niet vergeten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *