ChemoCleanUp Aanpak bij neuropathie - Chemo CleanUp

ChemoCleanUp Aanpak bij neuropathie

Zo lang de zenuwen het goed doen, geven ze heel veel prikkels door. Hoe slechter ze het doen hoe minder prikkels ze doorgeven en hoe dover de vingers en tenen voelen.

De klachten beginnen vaak heftig. Er worden hevige tintelingen en pijnscheuten waargenomen in vingers en tenen. De vingers en tenen voelen niet doof aan en de tastzin is nog helemaal intact. Hoewel dit zeer pijnlijk en vervelend is, is dit op zich goed nieuws. Het betekent dat de zenuwen nog niet beschadigd zijn (ze geven immers veel signalen door).

Op dit moment zijn de klachten goed te behandelen met blijvende resultaten. Nu kun je het lichaam schoonmaken van de chemo-resten, waardoor je klachten zullen afnemen en vervolgens verdwijnen. Het is namelijk de chemo die als een stroop in de haarfijne zenuwuiteinden zit die deze klachten veroorzaken.

In deze video leg ik meer uit over neuropathie en ik vertel wat je eraan kunt doen.

Ben jij er klaar voor? Kijk dan NU naar mijn video:

En nu mijn vraag aan jou: [thrive_highlight highlight=’default’ text=’light’] In welke fase zit jij?[/thrive_highlight]

Laat je reactie achter in het commentaarveld hieronder.

Zo kan ik jou persoonlijk advies geven.

Tot zover! Edgar Vossen en Team ChemoCleanUp

PS: Deel mijn artikel via de deelknoppen, zo kan ik meer mensen helpen.

3 gedachtes op “ChemoCleanUp Aanpak bij neuropathie”

 1. Hallo Edgar,

  Al na mijn 1 e chemo behandeling van de 12 kreeg ik neuropathie verschijnselen in vingers en voeten. En is er nu nog steeds onder mijn voet en tenen. 1 onderdeel van de chemo is daardoor bij de 2 e ronde, deze week, gehalveerd.
  Wat raad jij mij aan? En kan ik tussendoor tijdens de chemo behandelingen eraan werken?
  Met vriendelijke groet,
  Lydia

  1. Hallo Lydia,
   bedankt voor je vraag.
   Onze aanpak werkt blijvend als jij met de chemo bent gestopt.
   Echter kan je oefeningen doen om de resten van chemo sneller af te voeren:
   1- Cleansing Breath: ademhalingstechniek gericht op ontzuren en energie verbeteren:
   https://youtu.be/3qn4sJvdMz4

   2- Halve Kaars: een yoga oefening die gelijk (tijdelijk) verlicht geeft voor zenuwpijn aan de voeten:
   https://youtu.be/ExWSQ3n9WmI

   Verder hebben we een training voor tijdens de chemo, ik verwacht binnen een week klaar te hebben, wil je een berichtje sturen over een week, dan geef ik jou de link.

   Veel sterkte ermee en neemt met ons contact op wanneer de chemo is gestopt op bijna.

   Met vriendelijke groeten
   Andrea Cusinello
   Support Chemo CleanUp

 2. Hoi, ik
  Heb belangstelling je video bekeken . Na 10 z taxol chemo heb ik last van doofheid in handen en voeten. Tevens doen nu mijn beenspieren pijn.
  Wat zou ik kunnen doen om deze klachten aan te pakken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *