Chemotherapie is giftherapie - Chemo CleanUp

Chemotherapie is giftherapie

Chemotherapie: het liefst willen we het niet hebben. Natuurlijk, als we het nodig hebben kunnen we blij zijn dat er een behandeling is. Maar als de chemo zijn werk heeft gedaan is het belangrijk om je lichaam zo snel mogelijk schoon te maken van de chemo-resten die in je lichaam zijn achtergebleven. De achtergebleven chemo kan namelijk zorgen voor blijvende schade. Denk aan zenuwpijn in handen en voeten, moeite met concentreren, vermoeidheid, weinig energie en chemobrein.

Als je weet hoe chemotherapie werkt, dan begrijp je beter waarom het belangrijk is om van de chemo-resten af te komen. In deze video vertel ik wat chemotherapie is:

Hoe kijk jij naar chemotherapie? Wat is jouw ervaring met chemotherapie?

Laat het me weten in het commentaarveld hieronder. Jouw reactie maakt dit artikel nog waardevoller.

Tot zover. Op jouw gezondheid!
Edgar Vossen
en Team ChemoCleanUp

2 gedachtes op “Chemotherapie is giftherapie”

  1. wil de graaff

    In 2014 november laatste chemo gehad, daarna 13 injecties herceptin. Bijverschijnselen nu nog handen en voeten branden, spieren in benen trillen, en last van slijmvliezen in mond en keel. En soms last van de darmen. uithoudingsvermogen minder, maar fiets veel en kan weer boodschappen doen. Alleen moeilijk tillen ivm verwijdering borst en ander verkleint. Ook daar nog pijn van. En geestelijk blijf je malen en wil je positief blijven. Het hakt er goed in in je leven. Zeker ook nog in ziekenfonds, terwijl je niet om deze ziekte niet hebt gevraagd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *