Diabetes neuropathie in combinatie met chemo neuropathie

Diabetes neuropathie en chemo neuropathie: je zou er de zenuwen van krijgen

In de praktijk kom ik heel vaak mensen tegen die al diabetes hadden, voordat ze kanker kregen.
Diabetes (suikerziekte) geeft al een behoorlijk risico op het ontwikkelen van neuropathische pijn, pijn aan de benen en op verschillende plekken op het lichaam.

Dat heeft te maken met de diabetes zelf.

De opgebouwde suikerkristallen veroorzaken aantastingen in het lichaam. De suikerkristallen irriteren de zenuwen en geven een sterk verzurend effect.

In onderstaande video vertel ik u over het effect van chemo op de ontwikkeling van neuropathie wanneer u diabetes neuropathie hebt. Leest u liever? Onder de video staat het artikel.

Twee soorten neuropathie

Wanneer mensen dan ook nog kanker krijgen naast hun diabetes, dan komen daaroverheen zware stoffen en de chemo die ook de zenuwen irriteert. Daardoor ontstaat zenuwpijn.

Twee soorten neuropathie gaan over elkaar heen liggen.

Bij diabetici zijn er verschillende risicofactoren voor het ontwikkelen van neuropathie. Daaroverheen komt de enorme risico factor van chemo neuropathie.

Zenuwfunctie behouden

Als u uw zenuwen goed functionerend wilt houden, dan is het belangrijk om uw lichaam na chemotherapie zo schoon mogelijk te maken en daarmee alle resten van de chemo uit het lichaam te halen. Op die manier kunt u zo veel mogelijk van de zenuwfuncties behouden.

Als u al ernstige diabetes neuropathie hebt, dan kunt u ervoor zorgen dat dat proces stabiel blijft en niet verergerd.

Chemo neuropathie geeft een duidelijke verergering van bestaande neuropathische klachten als mensen al diabetes hebben.

Ervaart u als diabeet ook verergering van uw neuropathische klachten? Stel uw vraag hieronder in het commentaarveld. Wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *