Een duidelijk antwoord op een verwarrende suggestie - Chemo CleanUp

Een duidelijk antwoord op een verwarrende suggestie

Wanneer u op Google zoekt op mijn naam, Edgar Vossen, geeft Google zelf een suggestie Edgar Vossen oncoloog. Dat zou impliceren dat ik iets te maken heb met oncologie. Of zelfs dat ik oncoloog ben. Ik krijg daar ook regelmatig vragen over.

Het is tijd om die belangrijke vraag te gaan beantwoorden.

In de video beantwoord ik de vraag: Ben ik oncoloog (of arts)? Leest u liever? Onder de video staat het artikel.

Vraag

In de praktijk krijg ik regelmatig de vraag: “Zeg Edgar, ben je arts of oncoloog?”

Het antwoord is eenduidig NEE. Ik ben een behandelaar. Ik ben een acupuncturist. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Natuurgeneeskunde. Daar ben ik trots op.

Mijn team en ik werken al jaren in de praktijk met mensen met ernstige klachten. De afgelopen jaren heb ik mijn specifiek gericht op het begeleiden van mensen met bijwerkingen als gevolg van de chemotherapie.

Ik werk niet in het ziekenhuis, ik werk naast het ziekenhuis. Dat is ook altijd mijn droom geweest die ik heb nagejaagd.

Al vanaf het moment dat ik startte met mijn praktijk vroegen cliënten vaak: “Kunnen jullie vanuit de complementaire en de reguliere geneeskunde niet gaan samenwerken?”

Vanuit mijn perspectief heb ik mij altijd gericht op het slaan van die brug tussen de reguliere geneeskunde enerzijds en de natuurgeneeskunde anderzijds.

Wat we nu doen met Chemo Clean Up is daar een voorbeeld van.

Voordeel

We gebruiken eenvoudige, duidelijke technieken uit de complementaire zorg die helemaal natuurlijk zijn. Dat is een fantastisch voordeel bij de ondersteuning van mensen met chemo gerelateerde klachten.

Bedenk dat als u bent behandeld voor kanker en u hebt chemotherapie gehad, uw lichaam behoorlijk wat chemische klappen heeft gehad.

U heeft verschillende vormen van medicatie gekregen:

 • Dexamethason, een zwaar hormoonpreparaat
 • Paclitaxel
 • Oxaliplatin

Dit zijn middelen die ontzettend heftig inwerken op de weefsels van het lichaam en die dus ook een schade veroorzaken.

Gezond verstand

Door met gezond verstand te werken en me af te vragen wat ik kan bijdragen, heb ik een aanpak ontwikkelt die nu Chemo Clean Up heet. Daarmee kunnen we mensen met ernstige bijwerkingen binnen enkele weken helpen.

Op deze manier hoop ik een steentje bij te dragen vanuit mijn werk als natuurgeneeskundig behandelaar, acupuncturist, in de Nederlandse oncologie.

Heeft u vragen over het Chemo Clean Up traject of over onze werkwijze?Stel uw vraag hieronder in het commentaarveld. Wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

2 gedachtes op “Een duidelijk antwoord op een verwarrende suggestie”

 1. Ik zie dat jullie best hoge tarieven hanteren waar zijn deze tarieven op gehanteerd?
  Julllie geven ook tevredenheid garantie wat betekent dit? Als ik niet tevreden ben over het resultaat krijg ik dan mijn geld terug?

  1. Beste Gitte,
   bedankt voor je vraag.
   Ik weet niet zeker als ik uw vraag goed begrijp, ik probeer om een antwoord te geven:
   onze tarieven zijn opgebouwd op de jarenlange ervaringen, expertise en resultaten van Edgar Vossen, naast behandelingen en trainingen en de kosten daarvan.
   Onze garantie werkt als volgt (op dit moment, 18 okt 2017): binnen 14 dagen van het begin van de programma als men niet tevreden zijn krijgen hun geld terug minus de door ons gemaakte kosten, bijvoorbeeld bij de uitgebreid pakket zijn ze: naalden pakket €125; lokatie kosten €180 en eventuele overnachtingen €165.
   Is uw vraag beantwoord? Anders hoor ik het graag

   Met vriendelijke groeten
   Andrea Cusinello
   Support Chemo CleanUp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *