De gevolgen van vermoeidheid na chemo op uw werk - Chemo CleanUp

De gevolgen van vermoeidheid na chemo op uw werk

In de afgelopen jaren heb ik heel veel mensen begeleid die ook klachten hadden op de werkvloer. Die na de behandeling met chemotherapie moeite hadden met concentratie, pijnklachten hebben en vermoeidheidsklachten ervaren.

Ik wil uw aandacht vragen voor een grootschalig onderzoek (1) dat is uitgevoerd in Nederland. Het gaat over de risico’s voor mensen met een baan na de behandeling van kanker. Het is een onderzoek dat is uitgevoerd in het vorige decade waar het Nederlands Kankerinstituut bij betrokken was. Het onderzoek omvat een groep van 26.000 vrouwen met borstkanker, waarbij onderzoekers hebben gekeken naar hun risicoprofiel op de banenmarkt.

De uitkomst is niet mis. Het blijkt dat tot 10 jaar na dato dat mensen, die last hebben van de bijwerkingen van chemotherapie en de behandeling van kanker in het algemeen, een verhoogd risico hebben om hun baan kwijt te raken.

Ik wil u hier wat eenvoudige verwijzingen geven naar video’s die ik eerder heb gemaakt en waarin ik concrete tips en praktische toepasbare oplossingen geef om verschillende klachten zelf aan te pakken. 

Pijnklachten

Edgar Vossen - Chemo Clean UpPijn is voor veel mensen de oorzaak dat ze te maken krijgen met problemen op de werkvloer. Bijvoorbeeld neuropathische pijn aan hun voeten.

Ik heb een leuke video gemaakt met een praktische tip die u binnen een paar minuten uit kunt voeren, waardoor de pijn in uw voeten zal afnemen. Klik op de link en bekijk die video.

Doe de oefening en u zult zelf merken wat dat voor u doet.

Misselijk

Edgar Vossen - Chemo Clean UpEr zijn ook mensen die last hebben van misselijkheid na chemotherapie. Misselijkheid met als gevolg:

  • Overgeven
  • Geen zin in eten
  • Oncomfortabel gevoel in maag, buik en darmen

De technieken die ik daarvoor heb gebruikt, heb ik in een heel mooie video bij elkaar gebracht. Het is praktisch en effectief en is te combineren met de andere technieken die wij gebruiken en adviseren.

Heeft u last van misselijkheid of terugkerende misselijkheidsaanvallen op de werkvloer, ga dan naar de video en voer de technieken uit.

Concentratie

Edgar Vossen - Chemo Clean UpDeze tip is speciaal voor mensen met concentratieklachten en mensen met taalproblematiek.

Heeft u hier last van?

  • Letters gaan zwemmen voor uw ogen als u met de e-mail bezig bent
  • U kunt niet op woorden komen
  • Een veranderd plan niet meer zo snel kunnen bijbenen

Dan is deze techniek ideaal. Deze techniek zorgt er letterlijk voor dat u het vermogen om geheugenverbindingen te maken, versterkt. Heel zinvol en heel praktisch in een enorm grote zet van situaties. Dus ga naar de video, voer de ademhalingstechniek uit en binnen 1 minuut heeft u merkbaar resultaat.

Bang om uw baan te verliezen?

Edgar Vossen - Chemo Clean UpIk heb nog een vierde video gemaakt die meer theoretisch in gaat op vermoeidheid. Deze video gaat ook over onderzoek dat is uitgevoerd onder mensen met vermoeidheidsklachten. Klik op de link en ga ernaartoe.

Mag ik u wat vragen?

Welke klachten ervaart u op de werkvloer door chemotherapie? Vul uw antwoord in onder in het commentaarveld.

Onderzoek
(1) Employment and social benefits up to 10 years after breast cancer diagnosis: a population-based study (bij 26.000 patiënten met borst kanker). Paalman CH, van Leeuwen FE, Aaronson NK, de Boer AG, van de Poll-Franse L, Oldenburg HS, Schaapveld M, Britisch Journal of Cancer, Januari 2016

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *