30 seconden techniek om pijn in de voeten direct te verlichten - Chemo CleanUp

30 seconden techniek om pijn in de voeten direct te verlichten

Deze techniek is speciaal voor mensen met neuropathieën, vooral met neuropathie klachten aan de voeten.

Veel van onze cliënten in het Chemo Clean Up traject geven aan dat dit één van hun favoriete technieken is om te doen. De techniek werkt snel en het effect is meteen merkbaar.

In onderstaande video leg ik uit om welke techniek het gaat. Leest u liever? Onder de video staat het artikel.

LET OP

Vooraf aan deze techniek twee waarschuwingen:
1. Krijgt u hoofdpijn tijdens het uitvoeren van deze techniek, stop dan direct.
2. Doe de techniek niet langer dan 5 minuten.

Omstandigheden die de klachten verergeren

Wanneer u te maken heeft met neuropathieën, kan het zijn dat u meer pijn in de voeten ervaart, dan in uw handen. Dat is niet vreemd. U staat met uw gewicht op de grond en u drukt dus op de zenuwen die al geïrriteerd zijn door de chemotherapie.

Wat wij heel veel zien is dat mensen in hun werk achter een bureau zitten. Zij hebben hun voeten de hele dag naar beneden gehad, op de grond waardoor er druk op de zenuwen ontstaat.

In de loop van de dag wordt dit pijnlijker en pijnlijker en de doorbloeding neemt af in de benen.

Hetzelfde is aan de orde als u staand werk doet zoals achter een kassa staan. Dan trekt de zwaartekracht het bloed naar beneden.

Veel cliënten geven aan dat het aan het begin van de dag wel meevalt, maar dat zij aan het einde van de dag nauwelijks de ene voet voor de ander krijgen.

Dit is ook aan de orde als u lang moet lopen. U blijft die contactdruk houden met de vloer, terwijl uw voeten al overdreven gevoelig zijn en u de hele dag al pijn hebt.

De halve kaars

Wat u kunt doen is deze techniek uitvoeren. De techniek heet de Halve Kaars. Het is een techniek uit de yoga en deze is heel eenvoudig.

U gaat op uw rug liggen en u steekt uw benen omhoog.
Nog specifieker, ga op uw rug liggen bij een muur en steek uw benen recht omhoog, laat uw benen rusten tegen de muur.

Zorg ervoor dat u uw enkels en knieën ontspant. Deze mogen niet ‘op slot’ zitten zoals dat heet. Dit zorgt ervoor dat u deze techniek gemakkelijk kunt volhouden. U bent niet bezig met uw ademhaling, het gaat om ontspannen.
U legt uw handen ontspannen neer.

U blijft zo maximaal 5 minuten liggen. Maximaal!

Hoe het werkt

Wat u hierbij merkt, is dat de zwaartekracht het bloed naar beneden trekt waardoor uw hart niet heel veel zuurstofrijk bloed naar boven hoeft te pompen. Het bloed wordt nog steeds naar de voeten gepompt, maar nu met veel minder inspanning voor het hart.

Dit zorgt ervoor dat er langzaam maar zeker wat minder bloed in uw voeten komt. Heel veel cliënten beschrijven dat de continue druk in hun voeten heel snel afneemt. Binnen een paar seconden.

Voer de techniek uit en meet bv. op uw telefoon hoeveel seconden het duurt voordat u effect voelt. Bij de één zal dat wat korter zijn en bij de ander wat langer.

Geef in het commentaarveld aan hoelang het bij u duurt, voordat het effect merkbaar is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *