3 onbekende voordelen van hoofdhuidmassage bij chemo kaalheid - Chemo CleanUp

3 onbekende voordelen van hoofdhuidmassage bij chemo kaalheid

Veel mensen die te maken krijgen met chemotherapie merken dat hun haar uitvalt. Onderzoek(1) heeft aangegeven dat ongeveer 65% van de mensen hun haar terugkrijgt met een verandering: gekruld haar (chemokrul), plat en dun haar of een veranderde kleur.

Dit is voor veel mensen ongemakkelijk. Ik geef een eenvoudige tip die u zelf kunt uitvoeren om de kwaliteit van uw haargroei nu te verbeteren.

In onderstaande video vertel ik over 3 onbekende voordelen van hoofdhuidmassage bij chemo kaalheid. Leest u liever? Onder de video staat het artikel.

Wat kunt u zelf doen bij chemokaalheid?

U kunt een hoofdhuidmassage uitvoeren. Die kunt u bv uitvoeren terwijl u achter de computer zit of onder de douche.
De haren groeien in follikels en daar zit een soort matrix omheen. Dat zijn snel delende cellen. Chemo werkt op snel delende cellen. Dat is ook de reden dat die haarcellen worden tegenhouden. Ze beschadigen tijdens de chemotherapie waardoor de haargroei vermindert.

Het lichaam heeft moeite om alles op te ruimen na chemotherapie, daarom vind ik het belangrijk dat u zoveel mogelijk rommel bij de hoofdhuid weghaalt, zodat het voor gezonde voedingsstoffen gemakkelijker is om bij de haarwortels terecht te komen.

3 voordelen die u nog niet kende

Ten eerste, door te masseren rekt en strekt u de huid en dus ook de weefsels binnen in de hoofdhuid, zoals de bloedvaatjes. Daardoor verbetert de doorbloeding.

Ten tweede, als de doorbloeding verbeterd is, maakt dit het gemakkelijk voor het lichaam om afvalstoffen af te voeren en voedingsstoffen aan te voeren.

Ten derde, massage heeft tot gevolg dat de functie van de haarfollikels verbetert wat ervoor zorgt dat uw haarcellen weer beter hun werk kunnen doen: laten groeien van haar.

Hoe doet u deze massage op een goede manier?

Het zal u niet verbazen dat als u dit één keer doet, het niet veel effect heeft. Als u dit echter een aantal weken achter elkaar doet, dan merkt u resultaat.

U kunt het effect ook nog versterken door onder de douche te gaan staan. Als u onder een warme douche staat, helpt de warmte om de bloedvaatjes en weefsels te openen. Als u onder de douche vandaan komt, krimpt dat weer samen. Dat werkende effect, dat openen en dichtgaan, dat zorgt ervoor dat uw lichaam de natuurlijke afvoer versterkt en verbetert.
Deze techniek kunt u dus dagelijks gebruiken.

Binnen het Chemo Clean Up traject werken wij regelmatig met mensen die moeite hebben om hun haargroei weer ‘aan’ te zetten. Soms lukt dat wel en soms lukt dat niet. Maar wij hebben hier naast de hoofdhuidmassage nog een aantal specifieke technieken voor.

Als u met ernstige haargroei klachten kampt, neem dan contact op. Of ga naar het online vragenformulier en vul deze in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

(1) Chemotherapy-induced alopecia door Hope S Rugo, Mario E Lacouture, Aimee S Payne.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *