Hoe u in minder dan 1 minuut meer helderheid krijgt - Chemo CleanUp

Hoe u in minder dan 1 minuut meer helderheid krijgt

Een paar jaar geleden, in 2011, bracht een aantal onderzoekers in India, Thakur, Kulkarni en Pant, een onderzoek uit Immediate effect of nostril breathing on memory performance(1). Dit onderzoek gaat over de direct meetbare verbeteringen in geheugenfunctie door neusademhalingstechnieken.

Eén van die neusademhalingstechnieken gebruiken wij heel uitgebreid in het Chemo Clean Up traject.

Deze techniek leg ik u zo meteen uit in de video. Leest u liever? Onder de video staat het artikel.

Lastig met chemobrein

Eén van de meest gehoorde klachten van mensen met chemobrein is dat ze moeite hebben met de geheugenfunctie. Op hun werk vinden ze het moeilijk vinden om nieuwe taken aan te leren. Zoals een softwarepakket dat wordt vervangen, er komen nieuwe codes bij, er is een nieuw protocol.

Het is moeilijk om dat aan te leren als men last heeft van chemobrein, terwijl men daar voorheen veel minder moeite mee had.

Of, wat heel veel partners aangeven, wij hebben het 30 minuten geleden gehad over een onderwerp en nu bent u het alweer vergeten. Dan krijgt u die klassieke reactie: daar hebben wij het toch al over gehad?

Adem in, adem uit

Voordat ik u deze techniek ga uitleggen, een waarschuwing! Deze techniek zorgt ervoor dat er iets verandert in uw lichaam. Dus ik wil dat u deze techniek alleen uitvoert als u in een stille en veilige ruimte zit.

Ik heb een keer gehoord van iemand: als ik in de auto stap, doe ik hem eventjes. Niet doen. Doe dan deze oefening iets eerder. Zorg ervoor dat u goed helder bent, voordat u in de auto stapt, niet als u er al inzit.

De techniek is niet echt heel moeilijk. Hij maakt bokkensprongetjes in de neusademhaling.

De techniek

Ik druk mijn wijsvinger op mijn rechter neusgat, zodat alleen mijn linker neusgat open is. Dan adem ik 2 seconden in. Ik wissel van neusgat en adem uit. Adem daar weer in en wissel van neusgat en adem weer uit.

Dit is één bokkensprong, dit is één cyclus (doe de volledige techniek mee in video onder aan het artikel).

Als u deze techniek uitvoert, dan heeft u rechtstreeks effect op het functioneren van de hersenhelften. Omdat die hersenhelften te maken hebben met geheugenfunctie heeft de oefening twee effecten:

  • uw concentratie verbetert
  • u kunt beter onthouden

Binnen 1 minuut

In het Chemo Clean Up traject bouwen wij deze techniek naar een heel hoog niveau toe en maken wij hem heel intensief. Maar u kunt hem binnen 1 minuut gebruiken, dan kunt u 7 ademhalingen doen, 7 cyclussen. Van 2 seconden in, 2 seconden uit. Dat doet u keer 7, dan komt u op 56 seconden.

In de video hieronder het artikel doe ik hem voor en kunt u mij precies volgen. U hoeft er verder niet bij na te denken, alleen kijken en nadoen.

Als u interesse heeft in het onderzoek(1), klik dan op de link en lees het onderzoek door. Dan ziet u ook dat ze verschillende vormen van deze techniek hebben uitgevoerd en getest en dat er ook wat verschillen zijn in de meetbare resultaten.

Als u ernstig last hebt van chemobrein, gerelateerde klachten door chemotherapie dan bent u welkom bij ons.

Als u weer snel op een natuurlijke manier van de bijwerkingen van uw chemobrein af wilt komen, dan bent u welkom. Ga naar de website toe en vul het online vragenformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

De volledige techniek

Wat was het effect voor u naar aanleiding van de ademhalingsvideo? Deel uw antwoord hieronder in het commentaarveld.

Het onderzoek:
(1) Immediate effect of nostril breathing on memory performance https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22315816
Thakur GS, Kulkarni DD, Pant G, Indian J Physiol Pharmacol 2011 Jan-Mar;55(1):89-93

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *