Waarom ik u wil helpen als u last heeft van bijwerkingen van chemotherapie... - Chemo CleanUp

Waarom ik u wil helpen als u last heeft van bijwerkingen van chemotherapie…

Jaren geleden ben ik zelf voor het eerst in mijn naaste omgeving in contact gekomen met iemand die kanker kreeg. Ik heb toen mijn best gedaan om die persoon te helpen, te behandelen met de kennis en kunde die ik op dat moment had. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en kreeg ik langzaamaan steeds meer cliënten in de praktijk die te maken kregen met chemotherapie en de gevolgen van chemotherapie. In het begin behandelde ik eenvoudigweg de klachten. Ik zag de pijnklachten, de vermoeidheid en ik deed mijn normale behandelvorm om cliënten te kunnen ondersteunen waarin ik kon. In de loop der jaren heb ik honderden mensen ontmoet en gesproken. Zowel mensen die chemotherapie kregen, als hun partners en kinderen. Ik heb de vragen daar omheen gehoord.
In onderstaande video vertel ik waarom ik u wil helpen. Leest u liever? Onder de video staat het artikel.

Kaal

Het viel mij op uit de verhalen die ik hoorde, hoe kaal het traject soms is in het ziekenhuis. Dat er geen opvolging is voor chemotherapie en chemo gerelateerde klachten. In de aanpak van Chemo Clean Up ben ik mij daarom gaan focussen op een heel belangrijke vraag:
Hoe zorg ik ervoor dat u zoveel mogelijk kwaliteit van leven terug krijgt nadat u chemotherapie hebt gehad?
Dan doen wij door de klachten te behandelen, maar ook door mensen te motiveren en ondersteunen om het traject goed af te ronden.

Vertrouwen in je lichaam

Veel mensen geven aan hoe moeilijk het is als ze de diagnose kanker hebben gehad, waar zij tegenaan lopen na zo’n heftige diagnose. Dan is er twijfel of angst en vragen mensen zich af of ze hun lichaam nog wel kunnen vertrouwen. Als acupuncturist ben ik erop gericht om uw lichaam te helpen zichzelf te herstellen zodat u weer vertrouwen krijgt in uw lichaam. Binnen Chemo Clean Up richten wij op de communicatie tussen hersenen en hoofd, tussen zenuwen en het functioneren van de hersenen, om die zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Heel veel cliënten merken het effect, omdat zij meer energie krijgen en zich beter voelen. Voor mij als behandelaar is er niets beter om terug te krijgen dat een behandeling gewoon aanslaat en dat mensen hun kwaliteit van leven terugkrijgen. Eén van de mooiste dingen die ik te horen krijg, is wanneer een partner zegt: Ik krijg mijn geliefde weer terug zoals hij/zij was. Hij/zij heeft niet meer de chemobrein en de uitputting die ze had na de chemokuur. In onderstaande video beantwoord ik deze vraag. Leest u liever? Onder de video staat het artikel. Heeft u vragen over het Chemo Clean Up traject, neem dan contact met ons op, of vul de vragenlijst in.

2 gedachtes op “Waarom ik u wil helpen als u last heeft van bijwerkingen van chemotherapie…”

 1. Hallo Edgar,

  Ik ben heel erg geïnteresseerd in jou werkwijze.
  Ook ik ben in aanraking gekomen met kanker in mijn omgeving.
  Daar ben ik nu ook in aan het begeleiden. Ik heb hier ook een aanvulling voor in jou verhaal. Misschien kunnen we elkaar een helpen met naar elkaars verhaal te luisteren?
  Yvon

  1. Dag Yvon,

   bedankt voor je interesse. Neem met ons contact op, ik heb je gemaild
   Mvg
   Andrea Cusinello
   Support Chemo CleanUp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *